Varaa online

Amerikanholidays.fi » Matkapaketit » Autopaketit » American Historic Highways

American Historic Highways

Matkaohjelma


Päivä 1. Saapuminen New Yorkiin

Matkaa omatoimisesti lentokentältä hotelliin. Nauti illasta tutustuen Ison Omenan kuhinaan! Tervetuliaspaketti ohjeineen, karttoineen ja vouchereineen odottaa matkustajaa ensimmäisen hotellin vastaanotossa. 

 

Majoitus: Skyline Hotel tai vastaava


Päivä 2. New York

Koko päivä aikaa kierrellä New Yorkissa. Näe kaupungin mielenkiintoisimmat nähtävyydet, ja koe Manhattanin syke.

 

Majoitus: Skyline Hotel*** tai vastaava


Päivä 3. New York–Cape Cod

Nouda aamulla vuokra-auto ja aloita matka rannikkoa pitkin kohti pohjoista. Aja ihastuttavien rannikkokaupunkien ja kalastajakylien ohi. Seuraa Long Islandin salmea ja ohita Connecticutin ja Rhode Islandin osavaltiot. Illalla saavut Cape Codin ihastuttavalle niemimaalle.

 

Ajomatka n. 440 km.


Majoitus: Hyannis Harbor Hotel*** tai vastaava


Päivä 4. Cape Cod–Boston

Päivä alkaa ajomatkalla Bostoniin, jossa pääset tutustumaan Yhdysvaltojen värikkääseen historiaan. Bostonin kaupunki toimi suuressa roolissa itsenäisyystaisteluiden aikana, ja sen alueella on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

 

Ajomatka n. 130 km.

 

Majoitus: The Midtown Hotel** tai vastaava


Päivä 5. Boston–Acadia National Park–Bar Harbor

Tämän päivän aikana pääset näkemään monia itärannikon kaupunkeja. Pysähdy Salemissa, joka on tunnettu noitavainojen tapahtumapaikka. Näe myös Mainen osavaltion historiallinen satamakaupunki Portland. Päivä päättyy Bar Harborin kaupunkiin ja Acadian kansallispuistoon.

 

Ajomatka n. 550 km.

 

Majoitus: Colonial Inn Ellsworth** tai vastaava


Päivä 6. Bar Harbor–Quebec

Matkaa läpi Appalakkien vuoriston ja Mooseheadin järven ohi Kanadan rajalle. Täältä matka jatkuu ranskankieliseen Quebecin provinssiin. Ihastele maaseuden värikkäitä maatiloja ajaessasi provinssin samannimiseen pääkaupunkiin.

 

Ajomatka n. 480 km.

 

Majoitus: Hotel Pur Quebec*** tai vastaava


Päivä 7. Quebec–St. Lawrence River–Montreal

Koko päivä aikaa tutustua keskiaikaisen kauniiseen Quebec Cityyn. Ihastele romanttisia rakennuksia, herkuttele ja nauti vanhan kaupungin tunnelmasta! Noin tunnin ajomatkan päässä on Ile d'Orleansin kaunis saari, jonka rannoilta voit bongata upeita viktoriaanisia lomakoteja.

 

Ajomatka n. 260 km.

 

Majoitus: Hotel Travelodge Montreal Centre*** tai vastaava


Päivä 8. Montreal–Ottawa

Ajomatka Ottawaan, Kanadan pääkaupunkiin. Vietä mukava päivä kaupunkiin tutustuen!

 

Ajomatka n. 230 km.

 

Majoitus: Capital Hill & Suites*** tai vastaavaPäivä 9. Ottawa–Toronto

Jätä Ottawa taaksesi, ja suuntaa kohti Torontoa, Kanadan suurinta kaupunkia. Vietä iltapäivä kierrellen keskustan kaupoilla, nauti kaupungin kulttuuritarjonnasta tai ihastele näkymiä Ontarion järvelle huippukorkeasta CN Towerista.

 

Ajomatka n. 440 km.

 

Majoitus: Bond Place Hotel** tai vastaava


Päivä 10. Toronto–Niagaran putoukset

Nauti päivä Niagaran putouksilla. Halutessasi voit lähteä myös vaikkapa veneretkelle putouksen edustalle.

 

Ajomatka n. 140 km.

 

Majoitus: Best Western Plus Cairn Croft Hotel*** tai vastaava

 

 


Päivä 11. Niagaran putoukset–Gettysburg

Matkaa New Yorkin osavaltion pohjoisosan läpi Pennysylvanian osavaltioon, ja ihastu alueen yksinkertaiseen tapaan elää. Jatka matkaa sisällisodan kuuluisimmalle taistelutantereelle, Gettysburgiin.

 

Ajomatka n. 565 km.

 

Majoitus: Courtyard Gettysburg*** tai vastaava


Päivä 12. Gettysburg–Charlottesville–Williamsburg

Matkaa dramaattisen Blue Rigde Mountains vuoriston viertä kohti Charlottesvillea. Kaupungissa on kasvanut monia kuuluisia henkilöitä, kuten Yhdysvaltojen presidentti Thomas Jefferson. Jatka tämän jälkeen matkaa osavaltion pääkaupungin, Richmondin, läpi kohti Williamsburgia kokeaksesi palan Virginian osavaltion koloniaalista menneisyyttä.

 

Ajomatka n. 430 km.

 

Majoitus: Days Inn Williamsburg Colonial Area** tai vastaava


Päivä 13. Williamsburg–Washington D.C.

Vietä aamupäivän tutustuen koloniaaliseen Williamsburgiin, joka on uudelleen rakennettu 1700-luvun tyyliin. Tämän jälkeen aloita matka kohti Washington D.C.n pääkaupunkia. Ihaile matkan aikana Old Dominionin vehreitä maisemia. Illan voit viettää kierrellen kaupungissa.

 

Ajomatka n. 280 km.

 

Majoitus: Capitol Skyline Hotel** tai vastaava


Päivä 14. Washington D.C.

Vietä päivä tutustuen Yhdysvaltojen pääkaupunkiin. Kiertele kaupungin erinomaisissa museoissa, shoppaile ja näe Valkoinen Talo ja muut maailmankuulut nähtävyydet.

 

Majoitus: Capitol Skyline Hotel** tai vastaava


Päivä 15. Washington D.C.–New York

Aamupäivällä aikaa tutustua kuuluisaan Independence Parkiin. Suuntaa kohti New Yorkia, ja ohita New Jerseyn osavaltio. Auton palautus ja paluulento Suomeen.

 

Ajomatka n. 390 km.


Henkilöautot

Tyyppi Luokka Hlö Ovet Laukut Polttoaine Vaihteisto Ilmastointi
Hyunday Accent
SUBCOMPACT 4 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Focus
COMPACT 5 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Cruze
INTERMEDIATE 5 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Fusion
STANDARD 5 2 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Impala
FULL SIZE 4-DOOR 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Ford Crown Victoria
PREMIUM 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Lincoln Towncar
LUXURY 5 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Ford Mustang Convertible
CONVERTIBLE 4 2 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Escape
INTERMEDIATE SUV 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Ford Edge
INTERMEDIATE SUV 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Tahoe
INTERMEDIATE SUV 7 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Suburban
PREMIUM SUV 8 4 5 Bensiini Auto Kyllä
Dodge Grand Caravan
MINIVAN 7 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Ford E350
PASSENGER VAN 12 3 3 Bensiini Auto Kyllä

Hinnasto

American Historic Highways 15 pv/14 yötä
Majoitus Autoluokka Autotyyppi Euro/hlö
1.4.-30.4.2017 B Compact 1680
  E Full size 1720
  G Premium 1750
  H Luxury 1830
  W Standard SUV 1830
1.5.-31.10.2017 B Compact 1790
  E Full size 1830
  G Premium 1860
  H Luxury 1940
  W Standard SUV 1940

Hintoihin sisältyy: majoitukset kahden hengen huoneessa 14 yötä ja autonvuokraus 12 vrk, rajoittamattomat mailit, LDW-, ALI-, PAI- ja PEP-vakuutukset, verot, 1. tankki polttoainetta, 1 lisäkuski, lentokenttämaksu tarvittaessa, hyvä tiekartta ja matkaohjelmaehdotelma.

 

LDW = Loss Damage Waiver

ALI = Additional Liability Insurance

PAI = Personal Accident Insurance

PEP = Personal Effects Protection

 

Hintaan ei sisälly: Lentoja, sisäänpääsymaksuja, lauttamaksuja, tietulleja eikä parkkimaksuja ellei toisin mainita.

 

Huom! Hinnat voivat muuttua kysynnän ja saatavuuden mukaan.

Varaukset tulee tehdä viimeistään 2 viikkoa ennen aiottua lähtöpäivää.

Yhdysvallat

USA:ssa ajaminen on helppoa ja turvallista. Yleisesti tiedetään, että amerikkalaiset ajavat eurooppalaisia rauhallisemmin, ja liikennesääntöjä kunnioitetaan. Tiet on usein merkitty selvästi, ja liikennemerkit ovat hyvin samantyylisiä kuin Euroopassa. USA:n tieverkosto on erittäin kattava. Moottoritiet voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan: Highway, Expressway ja Freeway. Osavaltioita yhdistäviä moottoriteitä kutsutaan Interstate-Highwayksi. Eri osavaltioiden säännökset kannattaa tarkistaa aina etukäteen ennen matkaa.

 

Ajokortti ja edellytykset auton vuokraukseen

Lyhyillä turistimatkoilla useimmissa osavaltioissa hyväksytään suomalainen ajokortti. Kansainvälisen ajokortin tai virallisen USA-käännösliitteen hankkiminen on kuitenkin erittäin suositeltavaa, etenkin jos ajokortin tiedot eivät ole englanniksi. USA-liitteen voi hankkia Autoliitosta 14 eurolla. Pidemmän oleskelun ajaksi täytyy hankkia paikallinen ajokortti. Kannattaa tarkistaa eri osavaltioiden vaatimukset Autoliiton nettisivuilta ennen matkaa. Voidaksesi vuokrata auton USA:ssa tarvitset omissa nimissä olevan luottokortin sekä täyden ja rikkeettömän ajokortin. Usein auton vuokrauksen yhteydessä täytyy esittää myös passi. Auton vuokrauksen minimi-ikä on 21 vuotta, ja kaikkien alle 25-vuotiaiden tulee maksaa nuorten kuljettajien lisämaksu. Ajokortti tulee olla ollut voimassa yli vuoden.

 

Tiemaksut

USA:ssa on paljon maksullisia teitä. Idässä ja Kaliforniassa monet tunnelit, tollwaysit, turnpikesit ja sillat ovat maksullisia, ja tietulleja löytyy muualtakin. Joissain osavaltioissa on käytössä kahden eri valtatien systeemi, jossa yksin ajava henkilö joutuu usein ajamaan maksullisia teitä pitkin. Maksuttomia teitä pitkin saavat ajaa autot, joissa matkustajia on vähintään kaksi.

 

Vakuutukset

LDW- ALI- PAI ja PEP-vakuutukset kuuluvat Saga Matkojen autopakettien ja auton vuokrauksen hintaan. Vakuutuksia voi täydentää paikan päällä autoa noudettaessa! Katso lisätietoa Autoliitolta.

LDW = Loss Damage Waiver

ALI = Additional Liability Insurance

PAI = Personal Accident Insurance

PEP = Personal Effects Protection

 

Yleistietoa

Yhdysvalloissa käytetään pituusyksikkönä kilometrien sijaan maileja. Yksi maili on 1,6 kilometriä. Nopeusrajoitukset vaihtelevat osavaltioiden lainsäädännön mukaan. Useimmiten valtateillä voi ajaa 90-120 km/h ja asutusalue 40-50 km/h. Polttoainetta myydään gallonoissa (3,785 litraa). Yhden gallonan hinta voi vaihdella kolmeen dollariin gallonalta. Tankatessa kannattaa muistaa, että luottokortti täytyy ennen tankkausta rekisteröidä tankkiautomaatilla tai palvelutiskillä. Summa veloitetaan suoraan luottokortilta.

 

Kanada

Kanadassa ajaminen on käytännössä samanlaista kuin USA:ssa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kanadassa käytetään eurooppalaisia pituus- ja mittayksiköitä (kilometrit yms.). Kanadassa nopeusrajoitukset ovat moottoriteillä 80-100 km/h ja asutusalueilla 50 km/h. Osa tiemerkeistä saattaa olla kirjoitettu ranskaksi (etenkin Quebecin alueella). Talvella tiet ovat liukkaampia, ja lumentulo vaikuttaa teiden aukioloon. Taajama-alueiden ulkopuolella kannattaa kiinnittää huomiota hirvivaroitusmerkkeihin.

Kuvaus

Kesto: 15 pv/14 yötä
Matkan hinta: alk. 1680 €
Varauspyyntölomake

Reittikartta


Saapuminen/lähtö New Yorkista

Hotellivaihtoehdot