Varaa online

Amerikanholidays.fi » Matkapaketit » Autopaketit » The Grand Canadian West

The Grand Canadian West

Matkaohjelma


Päivä 1. Saapuminen Vancouveriin

Saapuminen Vancouveriin. Nouda vuokra-auto kentältä ja matkaa hotellillesi. Tervetuliaspaketti ohjeineen, karttoineen ja vouchereineen odottaa matkustajaa ensimmäisen hotellin vastaanotossa. 


Majoitus: Ramada Vancouver Downtown**


Päivä 2. Vancouver–Revelstoke

Lähde ajamaan kohti Revelstoken kaupunkia, joka sijaitsee Columbiajoen varrella, Selkirkin ja Monasheen vuoristossa. Vietä ilta kaupungissa ja nauti alueen upeista maisemista. Ajomatka n. 560 km.

 

Majoitus: Coast Hillcrest Hotel****


Päivä 3. Revelstoke–Banff–Canmore

Aja pitkin Glacierin kansallispuiston läpi kulkevaa Trans-Canadan valtatietä, ja ohita Roger Passin vuoristo. Nauti alueen upeista maisemista: lumihuippuisista vuorista ja kapeista laaksoista. Matkaa Yohon kansallispuiston läpi, ihaile auringossa kimaltelevia järviä ja näe kierretunneli, joka rakennettiin Banffiin vievää junarataa varten. Yöpyminen Canmoressa. Ajomatka n. 280 km.

 

Majoitus: Coast Canmore Hotel & Conference Centre***


Päivä 4. Banff National Park

Ihastuttava vuoristokaupunki Banff ja samanniminen kansallispuisto sijaitsevat syvällä Kalliovuorilla. Vietä päivä tutustuen alueeseen! 

 

Majoitus: Coast Canmore Hotel & Conference Centre***


Päivä 5. Canmore–Jasper

Matkusta pitkin luonnonkaunista Icefield Parkwayta Jasperin kansallispuistoon, ja näe Athabascan jäätikkö, joka on osa massiivista Colombian jääkenttää. Ajomatka n. 280 km.

 

Majoitus: Tonquin Inn Jasper**

 


Päivä 6. Jasper–Prince George

Matkaa Jasperista Prince Georgen pikkukaupunkiin. Ajomatka n. 755 km.

 

Majoitus: Coast Inn of the North**


Päivä 7. Prince George–Smithers

Matkusta karun erämaan läpi Smithersiin. Vietä ilta kaupungissa. Muista nauttia Smithersin hyvistä ostos- ja ruokailumahdollisuuksista. Ajomatka n. 370 km.

 

Majoitus: Sandman Inn Smithers***


Päivä 8. Smithers–Prince Rupert

Seuraa Yellowheadin valtatietä British Columbian provinssin läpi. Jatka matkaasi länteen, Hazeltonin vuoriston ohi, satamakaupunki Prince Rubertiin. Ajomatka n. 350 km.

 

Majoitus: Crest Hotel****Päivä 9. Prince Rupert–Port Hardy

Matkaa 15 tuntia autolautan kyydissä Prince Rubertista Port Hardyyn, Vancouversaaren pohjoiskärkeen. Lauttamatkan aikana pääset ihailemaan Inside Passage henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Huom! Lauttamaksut maksetaan paikan päällä eivätkä ne sisälly paketin hintaan. Matka maksaa 450 Kanadan dollaria per ajoneuvo ja 200 dollaria per matkustaja. Varaukset tulee tehdä etukäteen. Lautat kulkevat kausiluontoisesti, ei päivittäin. 

 

Majoitus: Providence Place**


Päivä 10. Port Hardy–Campbell River

Matkusta Vancouversaaren itärannikkoa pitkin Campbell Riverille, joka tunnetaan hyvänä lohenkalastusalueena. Ajomatka n. 515 km.

 

Majoitus: Best Western Austrian Chalet***


Päivä 11. Campbell River–Port Alberni–Ucuelet–Tofino

Tänä aamuna matkustat Port Alberniin, jossa voit käydä tutustumassa satama-alueeseen. Jatka matkaa Pasific Rimin kansallispuiston koskemattoman luonnon läpi Tofinon kylään. Ajomatkat n. 480 km.

 

Majoitus: Best Western Tin Wis Resort Lodge***


Päivä 12. Tofino–Butchart Gardens–Victoria

Matkusta Vancouversaaren läpi Victoriaan. Pysähdy matkalla Nanaimon kylään ihailemaan Bastionin, vuonna 1853 rakennettua, linnoitusta. Victoria tunnetaan hyvistä shoppailumahdollisuuksistaan ja ravintoloistaan. Vietä iltapäivä Butchartin puutarhassa, jota monet pitävät yhtenä Pohjois-Amerikassa näyttävimmistä puutarhoista. Ajomatka n. 100 km.

 

Majoitus: Ramada Victoria***


Päivä 13. Victoria–Port Renfrew–Sooke–Victoria–Vancouver

Matka jatkuu Juan De Fuca Marinen reitin upeita maisemia ihastellen ihastuttavaan Sooken kylään. Palaa iltapäivällä takaisin Victoriaan, josta jatkat matkaa Swartz Baylle. Nouse lautan kyytiin ja matkaa Tsawwasseniin (ei sis. hintaan), josta siirryt automatkan viimeiseen kohteeseen, Vancouveriin. Ajomatka n. 280 km.

 

Majoitus: Ramada Limited Vancouver Downtown**


Päivä 14. Lähtö Vancouverista

Palauta vuokra-auto Vancouverin kansainväliselle lentokentälle ja valmistaudu kotiinlähtöön.


Henkilöautot

Tyyppi Luokka Hlö Ovet Laukut Polttoaine Vaihteisto Ilmastointi
Hyunday Accent
SUBCOMPACT 4 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Focus
COMPACT 5 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Cruze
INTERMEDIATE 5 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Fusion
STANDARD 5 2 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Impala
FULL SIZE 4-DOOR 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Ford Crown Victoria
PREMIUM 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Lincoln Towncar
LUXURY 5 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Ford Mustang Convertible
CONVERTIBLE 4 2 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Escape
INTERMEDIATE SUV 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Ford Edge
INTERMEDIATE SUV 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Tahoe
INTERMEDIATE SUV 7 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Suburban
PREMIUM SUV 8 4 5 Bensiini Auto Kyllä
Dodge Grand Caravan
MINIVAN 7 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Ford E350
PASSENGER VAN 12 3 3 Bensiini Auto Kyllä

Hinnasto

The Grand Canadian West 14 pv/13 yötä
Majoitus Autoluokka Autotyyppi Euro/hlö
Standard      
1.4.-30.4.2018 B Compact 1260
  E Full size 1280
  W Standard SUV 1410
Standard      
1.5.-31.10.2018 B Compact 1440
  E Full size 1470
  W Standard SUV 1580

 


Hinnat ovat esimerkkihintoja ja ne voivat muuttua kysynnän ja saatavuuden mukaan.


Hintoihin sisältyy:
majoitukset kahden hengen huoneessa 13 yötä ja autonvuokraus 13 vrk, rajoittamattomat mailit, CDW-vakuutus, verot, 1. tankki polttoainetta, 1 lisäkuski, lentokenttämaksu tarvittaessa, hyvä tiekartta ja matkaohjelmaehdotelma.

 

Tarkempi kuvaus, mitä autonvuokraukseen sisältyy:

CDW (Collision Damage Waiver(kolariturva)), $1 Million Liability Cover, Sales Tax, State Tax, Airport Fees CFC (subject to location), Additional Drivers, Initial Tank of fuel, GPS Unit, Mechanical Assistance

 

Lisämaksusta: 

Vakuutus, ERP Excess Refund Policy, joka korvaa myös ilkivallan, varkauden, vahingot ikkunoille, renkaille, katolle, avainten katoamisen ja hinauksen.


Hintaan ei sisälly: lentoja, sisäänpääsymaksuja, lauttamaksuja, tietulleja eikä parkkimaksuja ellei toisin mainita.

 

Hintojen sitovuus:

Hinnat sitoumuksetta. Valuuttakurssit tarkistetaan tarjous-/varaushetkellä.

 

Huom! Varaukset tulee tehdä viimeistään 2 viikkoa ennen aiottua lähtöpäivää.

Yhdysvallat

USA:ssa ajaminen on helppoa ja turvallista. Yleisesti tiedetään, että amerikkalaiset ajavat eurooppalaisia rauhallisemmin, ja liikennesääntöjä kunnioitetaan. Tiet on usein merkitty selvästi, ja liikennemerkit ovat hyvin samantyylisiä kuin Euroopassa. USA:n tieverkosto on erittäin kattava. Moottoritiet voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan: Highway, Expressway ja Freeway. Osavaltioita yhdistäviä moottoriteitä kutsutaan Interstate-Highwayksi. Eri osavaltioiden säännökset kannattaa tarkistaa aina etukäteen ennen matkaa.

 

Ajokortti ja edellytykset auton vuokraukseen

Lyhyillä turistimatkoilla useimmissa osavaltioissa hyväksytään suomalainen ajokortti. Kansainvälisen ajokortin tai virallisen USA-käännösliitteen hankkiminen on kuitenkin erittäin suositeltavaa, etenkin jos ajokortin tiedot eivät ole englanniksi. USA-liitteen voi hankkia Autoliitosta 14 eurolla. Pidemmän oleskelun ajaksi täytyy hankkia paikallinen ajokortti. Kannattaa tarkistaa eri osavaltioiden vaatimukset Autoliiton nettisivuilta ennen matkaa. Voidaksesi vuokrata auton USA:ssa tarvitset omissa nimissä olevan luottokortin sekä täyden ja rikkeettömän ajokortin. Usein auton vuokrauksen yhteydessä täytyy esittää myös passi. Auton vuokrauksen minimi-ikä on 21 vuotta, ja kaikkien alle 25-vuotiaiden tulee maksaa nuorten kuljettajien lisämaksu. Ajokortti tulee olla ollut voimassa yli vuoden.

 

Tiemaksut

USA:ssa on paljon maksullisia teitä. Idässä ja Kaliforniassa monet tunnelit, tollwaysit, turnpikesit ja sillat ovat maksullisia, ja tietulleja löytyy muualtakin. Joissain osavaltioissa on käytössä kahden eri valtatien systeemi, jossa yksin ajava henkilö joutuu usein ajamaan maksullisia teitä pitkin. Maksuttomia teitä pitkin saavat ajaa autot, joissa matkustajia on vähintään kaksi.

 

Vakuutukset

LDW- ALI- PAI ja PEP-vakuutukset kuuluvat Saga Matkojen autopakettien ja auton vuokrauksen hintaan. Vakuutuksia voi täydentää paikan päällä autoa noudettaessa! Katso lisätietoa Autoliitolta.

LDW = Loss Damage Waiver

ALI = Additional Liability Insurance

PAI = Personal Accident Insurance

PEP = Personal Effects Protection

 

Yleistietoa

Yhdysvalloissa käytetään pituusyksikkönä kilometrien sijaan maileja. Yksi maili on 1,6 kilometriä. Nopeusrajoitukset vaihtelevat osavaltioiden lainsäädännön mukaan. Useimmiten valtateillä voi ajaa 90-120 km/h ja asutusalue 40-50 km/h. Polttoainetta myydään gallonoissa (3,785 litraa). Yhden gallonan hinta voi vaihdella kolmeen dollariin gallonalta. Tankatessa kannattaa muistaa, että luottokortti täytyy ennen tankkausta rekisteröidä tankkiautomaatilla tai palvelutiskillä. Summa veloitetaan suoraan luottokortilta.

 

Kanada

Kanadassa ajaminen on käytännössä samanlaista kuin USA:ssa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kanadassa käytetään eurooppalaisia pituus- ja mittayksiköitä (kilometrit yms.). Kanadassa nopeusrajoitukset ovat moottoriteillä 80-100 km/h ja asutusalueilla 50 km/h. Osa tiemerkeistä saattaa olla kirjoitettu ranskaksi (etenkin Quebecin alueella). Talvella tiet ovat liukkaampia, ja lumentulo vaikuttaa teiden aukioloon. Taajama-alueiden ulkopuolella kannattaa kiinnittää huomiota hirvivaroitusmerkkeihin.

Kuvaus

Kesto: 14 pv/13 yötä
Matkan hinta: alk. 1450 €
Varauspyyntölomake

Reittikartta


Saapuminen/lähtö Vancouverista