Varaa online

Amerikanholidays.fi » Matkapaketit » Autopaketit » Pacific Coast Explorer

Pacific Coast Explorer

Matkaohjelma


Päivä 1. Saapuminen Seattleen

Saapuminen Seattleen, ja vuokra-auton nouto. Vieraile iltapäivällä Space Needlella tai erinomaisessa EMP Museumissa. Vietä ilta yhdessä Seattlen erinomaisista kahviloista ja ravintoloista. Tervetuliaspaketti ohjeineen, karttoineen ja vouchereineen odottaa matkustajaa ensimmäisen hotellin vastaanotossa. 


Standard-majoitus: Quality Inn & Suites Seattle Center**


Päivä 2. Seattle–Mt. Rainier National Park–Mt. St. Helens–Portland

Lähtö Seattlesta. Matkaa Mt. Rainierin kansallispuistoon, joka on yksi luoteisrannikon upeimmista nähtävyyksistä. Jatka matkaa Columbia-joen yli Mt. St. Helensin tulivuorelle. Tämä vuonna 1980 tuhoa aiheuttanut tulivuori on edelleen aktiivinen. Jatka matkaa Portlandiin, jossa yöpyminen. Ajomatka n. 430 km.


Standard-majoitus: Best Western Inn at the Meadows** tai Jupiter Hotel**


Päivä 3. Portland–Oregon Dunes–Redwood National Park

Tänään pääset ihailemaan Oregonin osavaltion draamaattisia rannikkomaisemia. Ihastele Oregonia ja “amerikkalaista unelmaa“ täydellisesti kuvaavia pikkukyliä matkatessasi rauhallisesti vaihtelevan maaston läpi. Suosittelemme poikkeamaan valtatieltä jossain vaiheessa matkaa ja pysähtymään vaikkapa piknikille näihin upeisiin maisemiin. Ajomatka n. 560 km.


Standard-majoitus: Best Western Plus Northwoods Inn***


Päivä 4. Redwood National Park–Eureka

Jatkaessasi matkaa etelään ohitat venäläisten siirtolaisten perustamia kalastajakyliä. Ihaile jättimäisiä punapuumetsiä alueen kansallispuistoissa. Nämä punapuumetsät kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Ajomatka n. 380 km.

 

Standard-majoitus: Best Western Plus Humboldt Bay Inn***


Päivä 5. Eureka–San Francisco

Seuraa Kalifornian rannikkoa etelään, Mendocinon kylään asti. Mendocino on historiallisesti säilynyt alue, jossa on paljon historiallista nähtävää. Upeasti rannikolla sijaitseva kylä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ennen San Franciscoon siirtymistä. Ajomatka n. 280 km.

 

Standard-majoitus: Hotel Metropolis**


Päivä 6. San Francisco

Nauti upeasta päivästä kaupungilla pyörien. Näe Union Square, Golden Gaten ikoninen silta ja Fisherman Wharfin kaupunginosa, josta on lyhyt venematka pahamaineiselle Alcatrazin vankilasaarelle.

 

Standard-majoitus: Hotel Metropolis**


Päivä 7. San Francisco–Monterey/Carmel

Päivän ajomatka vie sinut Kalifornian rannikkoa pitkin Montereyhin. Kuljeksi ympäri Fisherman‘s Wharfia ja Canneyry Rowta ennen kuin jatkat matkaasi upeiden rannikkomaisemien läpi Carmeliin. Ajomatka n. 200 km.

 

Standard-majoitus: Chaminade Resrot & Spa****


Päivä 8. Monterey/Carmel–Big Sur–Central Coast

Seuraa Pasific Coast Highwayta etelään Big Surin niemimaalle. Matkallasi voit nauttia näkymistä Tyynellemerelle ja kuunnella meren hakkaavan kallioon ja kiviin suoraan alapuolellasi. Mikset kävisi myös Hearst Castlessa ja kuulisi sen kiehtovasta historiasta. Ajomatka n. 390 km.


Standard-majoitus: Silver Surf Motel**Päivä 9. Central Coast–Santa Barbara–Malibu–Santa Monica–Los Angeles

Jatka matkaasi etelään ohittaen Santa Barbaran ja ihastuttavan Malibun rannikon. Ennen saapumistasi Los Angelesiin ohitat vielä mererantakaupunki Santa Monican. Ajomatka n. 375 km.


Standard-majoitus: Crowne Plaza Los Angeles Harbor Hotel****


Päivä 10. Los Angles

Vietä päivä tutustuen “Enkelten kaupunkiin“. Näe legendaarinen Hollywood ja kuuluisuuksien asuttama Beverly Hills. Tutustu elokuvien tekoon Universal Studios Hollywoodissa tai käy Anaheimin alkuperäisessä ja hyvin suositussa Disney Parkissa. 

 

Standard-majoitus: Crowne Plaza Los Angeles Harbor Hotel****


Päivä 11. Lähtö Los Anglesista

Palauta auto lentokentälle ennen paluulentoa Suomeen.


Henkilöautot

Tyyppi Luokka Hlö Ovet Laukut Polttoaine Vaihteisto Ilmastointi
Hyunday Accent
SUBCOMPACT 4 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Focus
COMPACT 5 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Cruze
INTERMEDIATE 5 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Fusion
STANDARD 5 2 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Impala
FULL SIZE 4-DOOR 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Ford Crown Victoria
PREMIUM 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Lincoln Towncar
LUXURY 5 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Ford Mustang Convertible
CONVERTIBLE 4 2 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Escape
INTERMEDIATE SUV 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Ford Edge
INTERMEDIATE SUV 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Tahoe
INTERMEDIATE SUV 7 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Suburban
PREMIUM SUV 8 4 5 Bensiini Auto Kyllä
Dodge Grand Caravan
MINIVAN 7 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Ford E350
PASSENGER VAN 12 3 3 Bensiini Auto Kyllä

Hinnasto

Pacific Coast Explorer 11 pv/10 yötä
Majoitus Autoluokka Autotyyppi Euro/hlö
Standard      
1.10.-31.10.2018 B Compact 1170
  E Full size 1230
  G Premium 1250
  H Luxury 1285
  W Standard SUV 1220
Standard      
1.5.-30.6.2018 B Compact 1200
  E Full size 1260
  G Premium 1280
  H Luxury 1310
  W Standard SUV 1250
Standard      
1.7.-31.8.2018 B Compact 1080
  E Full size 1140
  G Premium 1160
  H Luxury 1195
  W Standard SUV 1130

 

 

Hinnat ovat esimerkkihintoja ja ne voivat muuttua kysynnän ja saatavuuden mukaan.

 

Hintoihin sisältyy: majoitukset kahden hengen huoneessa 10 yötä ja autonvuokraus 10 vrk, rajoittamattomat mailit, CDW-vakuutus, verot, 1. tankki polttoainetta, 1 lisäkuski, lentokenttämaksu tarvittaessa, hyvä tiekartta, matkaohjelmaehdotelma.

 

Tarkempi kuvaus, mitä autonvuokraukseen sisältyy:

CDW (Collision Damage Waiver(kolariturva)), $1 Million Liability Cover, Sales Tax, State Tax, Airport Fees CFC (subject to location), Additional Drivers, Initial Tank of fuel, GPS Unit, Mechanical Assistance

 

Lisämaksusta: 

Vakuutus, ERP Excess Refund Policy, joka korvaa myös ilkivallan, varkauden, vahingot ikkunoille, renkaille, katolle, avainten katoamisen ja hinauksen.

 

Hintaan ei sisälly: lentoja, yhdensuuntaista autonvuokrauslisämaksua (n. 399 USD + verot maksetaan paikan päällä), joka maksetaan suoraan autovuokraamoon, sisäänpääsymaksuja, lauttamaksuja, tietulleja eikä parkkimaksuja ellei toisin mainita.

 

Hintojen sitovuus:

Hinnat sitoumuksetta. Valuuttakurssit tarkistetaan tarjous-/varaushetkellä.

 

Huom! Varaukset tulee tehdä viimeistään 2 viikkoa ennen aiottua lähtöpäivää.

Yhdysvallat

USA:ssa ajaminen on helppoa ja turvallista. Yleisesti tiedetään, että amerikkalaiset ajavat eurooppalaisia rauhallisemmin, ja liikennesääntöjä kunnioitetaan. Tiet on usein merkitty selvästi, ja liikennemerkit ovat hyvin samantyylisiä kuin Euroopassa. USA:n tieverkosto on erittäin kattava. Moottoritiet voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan: Highway, Expressway ja Freeway. Osavaltioita yhdistäviä moottoriteitä kutsutaan Interstate-Highwayksi. Eri osavaltioiden säännökset kannattaa tarkistaa aina etukäteen ennen matkaa.

 

Ajokortti ja edellytykset auton vuokraukseen

Lyhyillä turistimatkoilla useimmissa osavaltioissa hyväksytään suomalainen ajokortti. Kansainvälisen ajokortin tai virallisen USA-käännösliitteen hankkiminen on kuitenkin erittäin suositeltavaa, etenkin jos ajokortin tiedot eivät ole englanniksi. USA-liitteen voi hankkia Autoliitosta 14 eurolla. Pidemmän oleskelun ajaksi täytyy hankkia paikallinen ajokortti. Kannattaa tarkistaa eri osavaltioiden vaatimukset Autoliiton nettisivuilta ennen matkaa. Voidaksesi vuokrata auton USA:ssa tarvitset omissa nimissä olevan luottokortin sekä täyden ja rikkeettömän ajokortin. Usein auton vuokrauksen yhteydessä täytyy esittää myös passi. Auton vuokrauksen minimi-ikä on 21 vuotta, ja kaikkien alle 25-vuotiaiden tulee maksaa nuorten kuljettajien lisämaksu. Ajokortti tulee olla ollut voimassa yli vuoden.

 

Tiemaksut

USA:ssa on paljon maksullisia teitä. Idässä ja Kaliforniassa monet tunnelit, tollwaysit, turnpikesit ja sillat ovat maksullisia, ja tietulleja löytyy muualtakin. Joissain osavaltioissa on käytössä kahden eri valtatien systeemi, jossa yksin ajava henkilö joutuu usein ajamaan maksullisia teitä pitkin. Maksuttomia teitä pitkin saavat ajaa autot, joissa matkustajia on vähintään kaksi.

 

Vakuutukset

LDW- ALI- PAI ja PEP-vakuutukset kuuluvat Saga Matkojen autopakettien ja auton vuokrauksen hintaan. Vakuutuksia voi täydentää paikan päällä autoa noudettaessa! Katso lisätietoa Autoliitolta.

LDW = Loss Damage Waiver

ALI = Additional Liability Insurance

PAI = Personal Accident Insurance

PEP = Personal Effects Protection

 

Yleistietoa

Yhdysvalloissa käytetään pituusyksikkönä kilometrien sijaan maileja. Yksi maili on 1,6 kilometriä. Nopeusrajoitukset vaihtelevat osavaltioiden lainsäädännön mukaan. Useimmiten valtateillä voi ajaa 90-120 km/h ja asutusalue 40-50 km/h. Polttoainetta myydään gallonoissa (3,785 litraa). Yhden gallonan hinta voi vaihdella kolmeen dollariin gallonalta. Tankatessa kannattaa muistaa, että luottokortti täytyy ennen tankkausta rekisteröidä tankkiautomaatilla tai palvelutiskillä. Summa veloitetaan suoraan luottokortilta.

 

Kanada

Kanadassa ajaminen on käytännössä samanlaista kuin USA:ssa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kanadassa käytetään eurooppalaisia pituus- ja mittayksiköitä (kilometrit yms.). Kanadassa nopeusrajoitukset ovat moottoriteillä 80-100 km/h ja asutusalueilla 50 km/h. Osa tiemerkeistä saattaa olla kirjoitettu ranskaksi (etenkin Quebecin alueella). Talvella tiet ovat liukkaampia, ja lumentulo vaikuttaa teiden aukioloon. Taajama-alueiden ulkopuolella kannattaa kiinnittää huomiota hirvivaroitusmerkkeihin.

Kuvaus

Kesto: 11 pv/10 yötä
Matkan hinta: alk. 1090 €
Varauspyyntölomake

Reittikartta


Saapuminen Seattleen/paluu Los Anglesista