Varaa online

Amerikanholidays.fi » Matkapaketit » Autopaketit » American Grandeurs

American Grandeurs

Matkaohjelma


Päivä 1. Saapuminen Denveriin

Saapuminen Denverin kansaiväliselle lentokentälle ja vuokra-auton noutaminen. Sen jälkeen siirtyminen Denverin keskustan hotelliin. Tervetuliaspaketti ohjeineen, karttoineen ja vouchereineen odottaa matkustajaa ensimmäisen hotellin vastaanotossa. 

 

Majoitus: Holiday Inn Denver - Cherry Creek*** tai vastaava


Päivä 2. Denver–Rocky Mountain National Park–Steamboat Springs

Tänään sinulla on koko päivä aikaa tutustua Rocky Mountainin kansallispuistoon. Ilta vietetään Steamboat Springsin hiihtokeskuksella.

 

Ajomatka n. 260 km.

 

Majoitus:  Holiday Inn Steamboat Springs*** tai vastaava


Päivä 3. Steamboat Springs–Dinosaur National Monument–Flaming Gorge–Rock Springs

Matka jatkuu Dinosaur National Monumentille Coloradon ja Utahin rajalle, jossa sinulla on mahdollisuus vierailla Dinosaur Quarrylla. Täällä on esillä enemmän dinosauruksen luurankoja, pääkalloja ja luita kuin missään muualla maailmassa. Osa näistä fossiileista on jopa 140 miljoonaa vuotta vanhoja. Jatka tutkimusmatkaasi Flaming Gorgen tekoaltaalle ja Red Canyonille. Yöpyminen Rock Springsissä.

 

Ajomatka n. 440 km.

 

Majoitus: Quality Inn*** tai vastaava


Päivä 4. Rock Springs–Jackson

Tämän päivän reitti kulkee pitkin Wind River Gorgea. Matkaa pohjoiseen Wyomingin arojen yli, niin saavut Jacksoniin alkuillasta. Nauti maaseutumaisesta, vanhan idän tunnelmasta tutustuessasi Jacksonin viehättävään kaupunkia. 

 

Ajomatka n. 310 km.

 

Majoitus:  49er Inn & Suites*** tai vastaava


Päivä 5. Jackson–Grand Teton National Park–Yellowstone National Park

Tänään sinulla on aikaa tutustua rauhallisesti Grand Teton kansallispuistoon: ajomatkaa kertyy päivän aikana vain 130 km. Jatka matkaa Amerikan ensimmäiseen kansallispuistoon, Yellowstoneen. Puiston suosituimpia nähtävyyksiä ovat Old Faithfulin geysir ja Mammothin kuumat lähteet. Eläimet vaeltavat puistossa vapaasti, joten varaudu näkemään biisoneita, hirviä, peuroja ja ehkä jopa karhuja. 

 

Ajomatka n. 130 km.

 

Majoitus:  Brandin Iron Inn** tai vastaava


Päivä 6. Yellowstone–Salt Lake City

Matkaa Idahon osavaltion läpi “mormonien osavaltioon“ Utahiin ja sen pääkaupunkiin, Salt Lake Cityyn. Vieraile mormonien kuuluisalla temppelillä kaupungin keskustassa. 

 

Ajomatka n. 560 km.

 

Majoitus: Crystal Inn Hotel & Suites*** tai vastaava


Päivä 7. Salt Lake City–Bryce Canyon National Park

Ylitä Wasatch Mountainin vuoristo päästäksesi näkemään Etelä-Utahin luonnonihmeet. Ihastele Bryce Canyonin kansallispuiston kuuluisia kivimuodostelmia.

 

Ajomatka n. 400 km.

 

Majoitus: Bryce View Lodge** tai vastaava


Päivä 8. Bryce Canyon National Park

Sinulla on koko päivä aikaa tutustua Bryse Canyonin kansallispuiston ihmeisiin. Vaihtoehtoisesti voit myös ajaa lyhyen matkan Zionin kansallispuistoon ihailemaan uskomattomia hiekkakivimuodostelmia, jotka ovat muodostuneet miljoonia vuosia sitten. 

 

Majoitus: Bryce View Lodge** tai vastaavaPäivä 9. Bryce Canyon National Park–Lake Powell

Jatka matkaa itään ja ohita Kanabin kaupunki. Päivän määränpää on punaisen aavikon ympäröimä upea Lake Powell. 

 

Ajomatka n. 190 km.

 

Majoitus: Page Boy Motel** tai vastaava


Päivä 10. Lake Powell–Monument Valley–Cortez

Lähde tänään aikasin liikenteeseen, jotta sinulle jää aikaa ihastella ympärille levittäytyviä upeita maisemia. Matkaa Najavon intiaanireservaattiin, ohita Cameron vanha kauppa-asema ja aja aavikon läpi kauniille Monument Valleylle, jossa pääset ihastelemaan punaisista hiekkakivitorneja ja monoliitteja. Jatka matkaasi Corteziin.

 

Ajomatka n. 450km.

 

Majoitus: Best Western Turquoise Inn & Suites*** tai vastaava


Päivä 11. Cortez–Mesa Verde National Park–Durango

Matkaa Cortezista Mesa Verden raunioille, jotka sijaitseva samannimisessä kansallispuistossa. Jatka matkaa viehättävään ja historialliseen, kultakaivoskaupunki Duragoon. 

 

Ajomatka n. 128 km.

 

Majoitus: Durango Downtown Inn*** tai vastaava


Päivä 12. Durango–Taos

Vietä aamupäivä kierrellen Durangon pääkadulla, joka on täynnä erilaisia putiikkeja. Matkalla New Mexicon osavaltioon ohitat Pagosa Springsin kauniin alueen. Määränpääsi on tänään taitelijoiden asuttama Taos. 

 

Ajomatka n. 320 km.

 

Majoitus: Sagebrush Inn & Suites*** tai vastaava


Päivä 13. Taos–Santa Fe–Taos

Lähde tutkimaan merkittävää Taos Indian Pueblon kylää. Kylä on pysynyt lähes ennallaan koko olemassa olonsa ajan: intiaanit ovat asuneet siellä jo yli 800 vuotta. Iltapäivällä suuntaa katseesi etelään ja aja Yhdysvaltojen vanhimpaan pääkaupunkiin, Santa Fe:hen. Tutustu kaupungin historiallisen keskustaan pienellä kävelykierroksella. Nauti kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta, joka houkuttelee vuosittain kaupunkiin satoja taitelijoita. Paluu illalla takaisin Taosiin. 

 

Ajomatka n. 220 km.

 

Majoitus: Sagebrush Inn & Suites*** tai vastaava


Päivä 14. Taos–Denver

Suuntaa pohjoiseen, New Mexicon läpi Coloradon osavaltioon. Ihaile Coloradon vuoristoisia maisemia matkallasi Denveriin. Vieraile historiallisessa Larimer Squarella Denverin keskustassa ennen hotellille saapumista. 

 

Ajomatka n. 500 km.

 

Majoitus: Holiday Inn Denver - Cherry Creek*** tai vastaava


Päivä 15. Lähtö Denveristä

Palauta vuokra-auto lentokentälle ennen paluulentoa.


Henkilöautot

Tyyppi Luokka Hlö Ovet Laukut Polttoaine Vaihteisto Ilmastointi
Hyunday Accent
SUBCOMPACT 4 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Focus
COMPACT 5 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Cruze
INTERMEDIATE 5 4 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Fusion
STANDARD 5 2 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Impala
FULL SIZE 4-DOOR 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Ford Crown Victoria
PREMIUM 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Lincoln Towncar
LUXURY 5 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Ford Mustang Convertible
CONVERTIBLE 4 2 2 Bensiini Auto Kyllä
Ford Escape
INTERMEDIATE SUV 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Ford Edge
INTERMEDIATE SUV 5 4 3 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Tahoe
INTERMEDIATE SUV 7 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Chevrolet Suburban
PREMIUM SUV 8 4 5 Bensiini Auto Kyllä
Dodge Grand Caravan
MINIVAN 7 4 4 Bensiini Auto Kyllä
Ford E350
PASSENGER VAN 12 3 3 Bensiini Auto Kyllä

Hinnasto

American Grandeurs, 15 pv/14 yötä
Majoitus Autoluokka Autotyyppi Euro/hlö
Standard      
1.4.-31.10.2018 B Compact 1210
  E Full size 1260
  G Premium 1290
  H Luxury 1370
  W Standard SUV 1380

 

Hinnat ovat esimerkkihintoja ja ne voivat muuttua kysynnän ja saatavuuden mukaan.

 

Hintoihin sisältyy: majoitukset kahden hengen huoneessa 14 yötä ja autonvuokraus 14 vrk, rajoittamattomat mailit, CDW-vakuutus, verot, 1. tankki polttoainetta, 1 lisäkuski, lentokenttämaksu tarvittaessa, hyvä tiekartta ja matkaohjelmaehdotelma.

 

Tarkempi kuvaus, mitä autonvuokraukseen sisältyy:

CDW (Collision Damage Waiver(kolariturva)), $1 Million Liability Cover, Sales Tax, State Tax, Airport Fees CFC (subject to location), Additional Drivers, Initial Tank of fuel, GPS Unit, Mechanical Assistance

 

Lisämaksusta: 

Vakuutus, ERP Excess Refund Policy, joka korvaa myös ilkivallan, varkauden, vahingot ikkunoille, renkaille, katolle, avainten katoamisen ja hinauksen.

 

Hintaan ei sisälly: Lentoja, sisäänpääsymaksuja, lauttamaksuja, tietulleja eikä parkkimaksuja ellei toisin mainita.

 

Hintojen sitovuus:

Hinnat sitoumuksetta. Valuuttakurssit tarkistetaan tarjous-/varaushetkellä.

 

Varaukset tulee tehdä viimeistään 2 viikkoa ennen aiottua lähtöpäivää.

Yhdysvallat

USA:ssa ajaminen on helppoa ja turvallista. Yleisesti tiedetään, että amerikkalaiset ajavat eurooppalaisia rauhallisemmin, ja liikennesääntöjä kunnioitetaan. Tiet on usein merkitty selvästi, ja liikennemerkit ovat hyvin samantyylisiä kuin Euroopassa. USA:n tieverkosto on erittäin kattava. Moottoritiet voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan: Highway, Expressway ja Freeway. Osavaltioita yhdistäviä moottoriteitä kutsutaan Interstate-Highwayksi. Eri osavaltioiden säännökset kannattaa tarkistaa aina etukäteen ennen matkaa.

 

Ajokortti ja edellytykset auton vuokraukseen

Lyhyillä turistimatkoilla useimmissa osavaltioissa hyväksytään suomalainen ajokortti. Kansainvälisen ajokortin tai virallisen USA-käännösliitteen hankkiminen on kuitenkin erittäin suositeltavaa, etenkin jos ajokortin tiedot eivät ole englanniksi. USA-liitteen voi hankkia Autoliitosta 14 eurolla. Pidemmän oleskelun ajaksi täytyy hankkia paikallinen ajokortti. Kannattaa tarkistaa eri osavaltioiden vaatimukset Autoliiton nettisivuilta ennen matkaa. Voidaksesi vuokrata auton USA:ssa tarvitset omissa nimissä olevan luottokortin sekä täyden ja rikkeettömän ajokortin. Usein auton vuokrauksen yhteydessä täytyy esittää myös passi. Auton vuokrauksen minimi-ikä on 21 vuotta, ja kaikkien alle 25-vuotiaiden tulee maksaa nuorten kuljettajien lisämaksu. Ajokortti tulee olla ollut voimassa yli vuoden.

 

Tiemaksut

USA:ssa on paljon maksullisia teitä. Idässä ja Kaliforniassa monet tunnelit, tollwaysit, turnpikesit ja sillat ovat maksullisia, ja tietulleja löytyy muualtakin. Joissain osavaltioissa on käytössä kahden eri valtatien systeemi, jossa yksin ajava henkilö joutuu usein ajamaan maksullisia teitä pitkin. Maksuttomia teitä pitkin saavat ajaa autot, joissa matkustajia on vähintään kaksi.

 

Vakuutukset

LDW- ALI- PAI ja PEP-vakuutukset kuuluvat Saga Matkojen autopakettien ja auton vuokrauksen hintaan. Vakuutuksia voi täydentää paikan päällä autoa noudettaessa! Katso lisätietoa Autoliitolta.

LDW = Loss Damage Waiver

ALI = Additional Liability Insurance

PAI = Personal Accident Insurance

PEP = Personal Effects Protection

 

Yleistietoa

Yhdysvalloissa käytetään pituusyksikkönä kilometrien sijaan maileja. Yksi maili on 1,6 kilometriä. Nopeusrajoitukset vaihtelevat osavaltioiden lainsäädännön mukaan. Useimmiten valtateillä voi ajaa 90-120 km/h ja asutusalue 40-50 km/h. Polttoainetta myydään gallonoissa (3,785 litraa). Yhden gallonan hinta voi vaihdella kolmeen dollariin gallonalta. Tankatessa kannattaa muistaa, että luottokortti täytyy ennen tankkausta rekisteröidä tankkiautomaatilla tai palvelutiskillä. Summa veloitetaan suoraan luottokortilta.

 

Kanada

Kanadassa ajaminen on käytännössä samanlaista kuin USA:ssa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kanadassa käytetään eurooppalaisia pituus- ja mittayksiköitä (kilometrit yms.). Kanadassa nopeusrajoitukset ovat moottoriteillä 80-100 km/h ja asutusalueilla 50 km/h. Osa tiemerkeistä saattaa olla kirjoitettu ranskaksi (etenkin Quebecin alueella). Talvella tiet ovat liukkaampia, ja lumentulo vaikuttaa teiden aukioloon. Taajama-alueiden ulkopuolella kannattaa kiinnittää huomiota hirvivaroitusmerkkeihin.

Kuvaus

Kesto: 15 pv/14 yötä
Matkan hinta: alk. 1210 €
Varauspyyntölomake

Reittikartta


Saapuminen/Lähtö Denverissä