Varaa online

Amerikanholidays.fi » USA » Kalifornia

Kalifornia

Kalifornia

Aurinkoinen Kalifornia tekee vaikutuksen dramaattisilla maisemillaan, jännittävillä suurkaupungeillaan, pitkällä rantaviivallaan ja mielenkiintoisella historiallaan. Kaliforniaa ei turhaan pidetä yhtenä maan monipuolisimpana osavaltiona. Pohjoisessa ja sisämaassa matkailijoita ihastuttavat upeat luonnonpuistot, pikkukaupungit ja Napa Valleyn viinialue. Etelään ja rannikolle sen sijaan houkuttelevat San Franciscon, Los Angelesin ja San Diegon kaltaiset suurkaupungit, ihanat merelliset maisemat ja hiekkarannat sekä lyhyt etäisyys Meksikon rajalta.

Kaliforniassa maisemat vaihtuvat nopeasti: aurinkoiselta rannikolta ajaa muutamassa päivässä vaikkapa Sierra Nevadan vuoristolle ja kuuluisaan Yosemiten kansallispuistoon, jossa nähtävää on paljon. Tarjolla on kymmeniä ulkomailma-aktiviteetteja ja ihasteltavaa riittää esimerkiksi Pohjois-Amerikan korkeimassa vesiputouksessa. Yosemiten kansallispuiston länsipuolella matkailijoita odottavat Nevadan kuuma autiomaa ja tunnettu Kuolemanlaakso.

Erityisen tunnettu Kalifornia on tietenkin kauniista rannikostaan. Rannikolla sijaitsevatkin osavaltion suurimmat kaupungit Los Angeles, San Francisco ja San Diego. Suurkaupungeissa menoa ja meininkiä riittää – aitoon kalifornialaiseen tapaan!