Varaa online

Amerikanholidays.fi » USA » Texas

Texas

Texas

Teksasin osavaltio on pinta-alaltaan yksi Pohjois-Amerikan suurimmista osavaltioista. Värikkäästä historiastaan tunnettu osavaltio hurmaakin tunnelmallaan, vieraanvaraisuudellaan ja dynaamisilla kaupungeillaan.

Jälkiä sodasta Meksikon ja muiden osavaltioden kanssa löytyy edelleen Teksasin maastosta. Historiallisia nähtävyyksiä onkin alueella lukuisia. Kaupungeista mielenkiintoisimpia ovat Dallas, Austin ja San Antonio, joissa tekemistä ja koettavaa on paljon. Erityisen tunnettu Teksas onkin kaupunkiensa pilvenpiirtäjistä, erinomaisista museoista ja mukavista ihmisistä.

Teksasin villi länsi on aikojen saatossa imenyt monia vaikutteita Meksikosta. Etelän rentoa tunnelmaa voikin siis helposti kutsua eksoottiseksi. Myös Teksasin maisemat ovat tavallista eksoottisemmat. Pohjoisen tasangoilla kasvatetaan perinteisesti karjaa, kun taas Etelä-Teksasissa nautitaan kauniista rannikosta ja Meksikonlahden aalloista. Lännessä on tyhjää autiomaata, ja idässä kasvaa mäntymetsiä. Suuren osavaltion maisemat vaihtuvat tiuhaan – ihasteltavaa riittää useammaksikin viikoksi!