Site Loader
Amerikan kiertomatka tarjoaa upeita elämyksiä

Useimmilla meistä on varmasti mielessä unelmien matka, jonka olemme joskus tehneet tai haluamme tehdä. Minulle se on ehdottomasti Amerikan kiertomatka, jonka tein ystäväni Marian kanssa viime syksyllä. Se oli ehdottomasti unelmien roadtrip, jonka kumpikin muistamme pitkään! Roadtrip Amerikassa ei ole vaikeasti toteutettavissa. Ensimmäiseksi kannattaa bongata halvat lennot Yhdysvaltoihin. Lentojen perusteella voit suunnitella reitin tarkemmin, sillä Amerikassa todellakin riittää nähtävää, olit sitten länsi- tai itärannikolla, etelässä tai pohjoisessa.

USA Länsirannikon kiertomatka

Kun haaveena on Amerikan kiertomatka, kannattaa ensin määrittää, mihin päin Yhdysvaltoja haluat matkustaa. Muutamassa viikossa tai kuukaudessa ei ole realistista kierää koko maata! Me päätimme roadtripillä keskittyä USA:n länsirannikkoon: aloitimme pohjoisesta ja etenimme pikkuhiljaa etelään. Aloitimme Washingtonissa, jossa tutustuimme sateiseen Seattleen. Sanotaan, että Seattlessa sataa usein – uskon tätä väitettä, sillä sadetta riitti silloinkin, kun olimme siellä! Näimme kuitenkin upeat maisemat Space Needlestä ja nautimme tietenkin kahvista Starbucksissa, joka on lähtöisin Seattlesta. Oregonin osavaltiossa nautimme vehreästä luonnosta ennen kuin pääsimme todelliseen määränpäähäämme – Kaliforniaan. Kalifornia on valtava osavaltio, jossa nähtävää riittää. Kiersimme klassikkokaupungit, kuten San Franciscon, Santa Barbaran ja tietenkin Los Angelesin. Matkan varrella testasimme myös kaikki upeimmat rannat. Auto mahdollisti vierailun myös syrjäisillä rannoilla.

Autonvuokraus Amerikassa on vaivatonta ja onnistuu myös suomalaisella ajokortilla. Autovaihtoehtoja on useampia eri kokoluokissa, halusit sitten jeepin tai pienemmän auton. Me päädyimme vuokraamaan pienen pakettiauton, jossa oli myös nukkumapaikat ja keittomahdollisuus. Mitään luksustahan auto ei tarjonnut, mutta nautimme siitä, että saatoimme ajaa ja yöpyä missä tahansa. Samalla ei hotellivarauksista tarvinnut liikaa huolehtia! Majoituimme myös muutaman yön hotellissa, sillä kaipasimme lämmintä suihkua ja ihanaa aamupalaa, mutta nautimme kuitenkin autossa yöpymisen mahdollisuudesta. Pakettiauto mahdollisti myös tietyn spontaaniuden – kesken matkan päätimme, että haluamme myös vierailla Nevadassa. Pääsimme käymään Las Vegasissa ja Grand Canyonilla, sillä hotellivaraukset tai muut suunnitelmat eivät olleet esteenä.

Matka, jonka muistat läpi elämän

Amerikan kiertomatka oli ehdottomasti kokemus, jota voin suositella kaikille. Matka vaatii hieman suunnittelua. Alustavia reittejä kannattaa suunnitella eikä välimatkoja jättää liian pitkiksi. Jos matkalla on tiettyjä must see -kohteita, voi niissä viettää useamman päivän, miksei jopa viikonkin. Budjetti kannattaa miettiä tarkkaan. Autonvuokraus ja bensa ovat Yhdysvalloissa edullisia, mutta majoitukset ja ruoat nostavat matkabudjettia reilusti. Matkan pituus vaikuttaa tietenkin myös hintaan, joten kannattaa miettiä, riittäisikö tien päällä kuukauden sijasta vaikka kaksi viikkoa? Myös lyhyemmällä reissulla pääsee kunnon roadtrip-henkeen!

Amerikan kiertomatka tarjoaa upeita elämyksiä

Post Author:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *