Site Loader

Matkailu on elämys, jolla pyrimme irtiottoon arjesta. Pakkaaminen voi sen sijaan aiheuttaa paljonkin päänvaivaa. Joten mitä mukaan ulkomaan matkalle? Tämä pakkaaminen matkalle pyrkii kattamaan perustarvikkeet, joita tarvitaan matkalla riippumatta sen määränpäästä. Toki tätä ohjetta voi halutessaan soveltaa myös kotimaan reissuihin pienin muutoksin. Ohjetta lukiessa on myös hyvä muistaa, että tässä pyritään nyt kertomaan yleisesti, mitä kannattaa ottaa mukaan jokaiselle reissulle, joten siihen saattaa joutua lisäämään tavaroita omasta määränpäästä riippuen.

Pakkaaminen matkalle: seuraavat tavarat kannattaa ehdottomasti muistaa pakatessa.

  • Passi
  • Kaikki matkaliput
  • Pyyhe ja mahdollisesti uimapuku
  • Vaihtovaatteet
  • Lämmin kerrasto
  • Matkakokoinen ompelupakkaus
  • Puhelin ja laturi
  • Hammasharja ja hammastahna
  • Kohdemaan valuuttaa
  • Matkakokoinen ensiapupakkaus

Mitä mukaan ulkomaan matkalle

Matkakokoinen ensiapupakkaus

Mitä mukaan ulkomaan matkalle? Moni ei välttämättä ajattele ulkomaille mennessään, että matkoilla aina sattuu ja tapahtuu. Saitko haavan rantakivestä tai horjahditko kohti kaktusta? Ei mitään hätää, ota vain ensiapulaukusta laastari niin matka jatkuu. Laukussa on hyvä olla myös pinsetit vierasesineiden, kuten kaktusten piikkien tai lasinsirujen poistamiseen. Mikäli venäytät vaikka nilkkasi lievästi, on sinun mahdollista laittaa siihen itse side, niin säästyt sairaalareissulta. Hanki siis itsellesi matkakokoinen ensiapulaukku ja perehdy sen sisältöön hyvin. Se ei välttämättä pelasta sinua sairaalareissulta, mutta antaa mahdollisuuden parempaan toipumiseen, kun ensiapua pystytään antamaan heti vahingon tapahtuessa. On hyvä muistaa, että ulkomailla reissatessa sinulla on yhtä suuri mahdollisuus loukkaantua kuin kotimaassakin, joten avun on hyvä olla lähellä.

Matkakokoinen ompelupakkaus

Pelasta päiväsi helposti pienellä ompelupakkauksella

Kuvittele tilanne: olet ulkomailla, matkalla juhliin ja äkkiä kuuluu pieni räts ja paitasi nappi putoaa lattialle. Koska olet matkoilla, et pysty noin vain taikomaan itsellesi uutta juhlapaitaa kaapista, olithan varannut vain yhden asukokonaisuuden jokaiseen tilanteeseen. Ei hätää, sillä tilanne on hyvin pelastettavissa neulalla ja langanpätkällä. Moni ei tule ajatelleeksi asiaa, mutta vaatteilla on aina välillä taipumus hajota juuri silloin, kun niitä tarvitsee. Matkalle ei ole usein mahdollista pakata suurta määrää vaatteita, kun kaikki muukin pitää saada mahtumaan mukaan. Tilanne on korjattavissa helposti, kun varaat mukaan edes pari neulaa, pienet sakset ja lankoja, jotka sopivat pakkaamiesi vaatteiden väriin. Monissa paidoissa on yleensä varanapit mukana, mutta mikäli näin ei ole, ei pari lisänappia vie paljoa tilaa.

Pakkaa vain välttämätön

Mitä mukaan ulkomaan matkalle on loppujen lopuksi vaikea kysymys vastata, sillä tuntuu että listaa voisi jatkaa loputtomiin. Matkakohteesta riippuen kaikkea ei kuitenkaan ole välttämätöntä pakata mukaan kotimaasta. Kannattaa myös suosia matkapakkauksia, sillä shampoopullot ja hammastahnatuubit vievät yllättävän paljon tilaa. Vielä yksi näppärä vinkki matkapakkauksista: älä heitä käytettyä matkapakkausta pois, sillä jatkossa voit täyttää sen aina kotona. Näin vältyt lisäkustannuksilta jatkossa, ovathan matkapakkaukset hintavia sisällön määrään nähden.

Post Author:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *