Site Loader

Matkamuistot ovat tapa vahvistaa koetun matkan antamaa elämystä vielä matkan jälkeenkin. Usein matkamuisto mielletään pieneksi turistikaupassa myytäväksi tuotteeksi, kuten kupiksi jossa lukee “Rakastan Rodosta” tai jääkaappimagneetiksi. Matkamuisto voi kuitenkin olla pieni, suuri, käytettävä tai ikuinen. Monet turisti ostavat myös matkamuistoja Suomesta. Suomessa onkin monta matkamuistomyymälää, vaikka niihin usein eivät paikalliset kiinnitäkään huomiota. Kun lähden maailmalle, vien mielelläni mukanani pienen tuliaisen Suomesta.

Ostamani tuliaiset New Yorkista

Yksi suosikkikohteistani on New York, juuri sen mahtavien shoppailumahdollisuuksien takia. New York on tunnettu shoppailukohde, ja sieltä voikin löytää aika lailla mitä tahansa. Kaupunki on todella iso, mutta suurimmat keskittymät shoppailulle ovat 5th Avenue ja monet suuret ostoskeskukset. Sen lisäksi hyvät paikat tehdä ostoksia ovat monet kaupungin laitamilla sijaitsevat outlet-keskukset ja kaupungissa sijaitsevat vintage ja second hand -kaupat. Matkamuistot löytää kätevästi monista kaupungissa sijaitsevista matkamuistomyymälöistä sekä katukojuista, jotka myyvät tuttuja I love New York -tuotteita. Tuliaisen ei kuitenkaan tarvitse olla perinteinen matkamuisto – itse ostan New Yorkista usein laadukasta kosmetiikkaa ja merkkituotteita, jotka ovat siellä edullisia. New York on myös täynnä pieniä erikoismyymälöitä, joista voi löytää erikoisempia vaatteita tai sisustustuotteita kotiin viemiseksi tai vaikka tuliaisiksi.

Suomalaisen lähtiessä maailmalle on hyvä ottaa Suomesta mukaan muutamia tyypillisiä suomalaisia tuotteita. Näin aina maailmalla uusia tuttavuuksia tehdessäsi voit tarjota heille palan omaa kotimaatasi. Suosittuja suomalaisia tuliaisia ulkomaalaiselle ovat varmasti suomalaiset suklaat sekä salmiakki. Suomalainen suklaa on tunnetusti todella hyvää ja maistuu lähes jokaisella maailman kolkasta toiseen. Salmiakki taas tuntuu aiheuttavan hilpeyttä ja hauskoja irvistäviä ilmeitä monissa maissa. Suola kun ei kuulu monissa maissa osaksi karkkeja. Suomesta saa ruoan lisäksi myös monia muita tuotteita, jotka toimivat hyvin tuliaisina. Tällaisia ovat esimerkiksi suomalaiset, erityisesti lasista valmistetut, designtuotteet tai suomalaisten vaatemerkkien vaatteet, jotka ovat tunnetusti todella hyviä laaduiltaan.

Matkamuistot kuvastavat sinun kokemuksiasi

Matkamuistot ovat olennainen osa matkaa sekä kotiinpaluuta. Niiden kautta on jatkossa hauska muistella vietettyä lomaa, ja niillä on myös kiva muistaa ihmisiä, jotka ovat kotona odottamassa tai vaikka hoitaneet juoksevia asioitasi ollessasi poissa. Matkamuistojen ei tarvitse olla kalliita, vaan niiden tarkoitus onkin kuvastaa juuri sitä matkaa, jonka sinä olet kokenut.

Post Author:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *