Site Loader
Vapaudenpatsas kuuluu Amerikan nähtävyyksiin.

Amerikan nähtävyydet ovat kiinnostavia sekä kuuluisia ympäri maailman. Nämä houkuttelevat ulkomaalaisia matkailijoita vierailemaan Amerikassa ja tutustumaan itseään kiinnostaviin kohteisiin lähemmin. Monelle tällaiset matkat ovat kerran elämässä -kokemuksia. Ehkä tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa New Yorkin Vapauden patsas, melkein 4000 kilometriä pitkä road trip -reitti Road 66 Chicagosta Los Angelesiin sekä yksi maailman luonnonihmeistä Arizonassa sijaitseva kuuluisa kanjoni nimeltään Grand Canyon.

Amerikan nähtävyydet tiivistettynä kolmeen kohteeseen

New Yorkin edustalla Liberty Island-saarella sijaitsee Vapauden patsas. Se on vapauden symboli, jonka ranskalaiset lahjoittivat Yhdysvalloille juhlistamaan maiden välistä ystävyyssuhdetta. Patsas on paljastettu vuonna 1886. Chicagosta kahdeksan osavaltion läpi Los Angelesiin kulkeva noin 4000 kilometriä pitkä tie, Road 66, on kaksikaistainen moottoritie. Se on useimmille tullut tutuksi monista elokuvista. Luoteis-Arizonassa sijaitseva Grand Canyon on syntynyt maan kohoamisesta ja Colorado-joen virtauksista. Kanjoni on yli 440 kilometriä pitkä ja runsaat puolitoista kilometriä syvä.

Amerikan lomakohteet tarjoavat kaikille mahdollisuuden toteuttaa haaveitaan, koska nähtävää ja koettavaa on runsaasti. Siksi matka kannattaakin suunnitella hyvin etukäteen, jotta siitä saa kaiken irti. Etenkin, jos kyseessä on kerran elämässä -matka. Maan itärannikolta löytyvät kulttuurin ja bisneksen New York sekä Floridan lomaparatiisi. Länsirannikolla puolestaan ovat Kalifornian kaupunkikohteet Los Angeles ja San Francisco. Näiden välille mahtuu paljon mahdollisuuksia toteutettavaksi.

Vaikka vain kerran elämässä

Amerikan matkailu on monella haaveissa ja joillekin se on kerran elämässä -kokemus. Matkaa suunnitellessa kannattaa heti huomioida, mitä haluaa nähdä ja kokea sekä kuinka kauan on aikaa. Nähtävyyksiin ja etäisyyksiin on hyvä tutustua huolellisesti. Näin matkakokemuksesta tulee täydellinen, kohdistuupa se sitten suurkaupunkeihin, road tripeille tai vaikkapa villin lännen kaupunkiin Deadwoodiin Etelä-Dakotaan.

Post Author: