Site Loader
Amerikka on täynnä nähtävää ja koettavaa

Amerikan reissu on monella yksi elämän odotetuimmista hetkistä ja matkaan latautuu paljon odotuksia. Nähtävää ja koettavaa Atlantin takana on paljon, mutta matkan onnistumisen kannalta on viisasta suunnitella etukäteen, mitkä Amerikan nähtävyydet sisältyvät matkaohjelmaan. Pelkästään Yhdysvallat muodostavat maantieteellisesti hyvin laajan alueen. Länsirannikon Los Angelesista on yli 40 tunnin ajomatkan itärannikon New Yorkiin, joten jo lentoja suunnitellessa kannattaa huomioida mantereen välimatkat.

Amerikan nähtävyydet

Jokaisella osavaltiolla on upeat, omaleimaiset nähtävyytensä. New Yorkin Liberty Islandilla sinua tervehtii yksin maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä, Vapaudenpatsas. Länsirannikon San Franciscossa voit vierailla kuuluisalla Alcatrazin entisellä pahamaineisella vankilasaarella tai hypätä kuuluisan raitiovaunun kyytiin. Keskilännen nähtävyyksiin sinut johdattaa tunnettu Route 66, jonka varrella voit tutustua muun muassa legendaarisiin vanhoihin huoltoasemiin ja nauttia aamiaista jenkkityylisissä kahviloissa.

Amerikan lomakohteet vaihtelevat tyyliltään ja kulttuuriltaan paljon. New York on ehdoton shoppailijan paratiisi, sillä sieltä löytyvät niin maailmankuulut muotitalot kuin toinen toistaan upeammat ostoskeskukset. Rantalomailijalle Amerikka tarjoaa lukemattomia vaihtoehtoja. Pohjois-Amerikan eteläosassa sijaitsevan Miamin lisäksi muun muassa Kalifornian upeat rannat ja ikimuistoiset auringonlaskut ovat kuin suoraan elokuvista. Tieteestä kiinnostuneelle Nasan Kennedyn avaruuskeskus Floridan Orlandossa on yksi odotetuimmista kohteista.

Kerran elämässä

Amerikan Yhdysvallat on maa, joka on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Kerran elämässä -tyylinen matka on syytä suunnitella huolellisesti niin reittien, nähtävyyksien kuin kustannustenkin osalta. Parissa kolmessa viikossa ehdit nähdä vain osan nähtävyyksistä, joten suunnitelma kannattaa luoda omien ja matkakumppaneiden mielenkiinnon kohteiden pohjalta. Muista varautua myös yllätyksiin!

Post Author: