Site Loader
Kirsikkatomaatit maistuvat sellaisenaan.

Kuinka moni tunnustaa napostelevansa? Eikä aina niin kevyesti vaan leffaa katsellessa on sipsejä, karkkeja tai pähkinöitä. Kevyttä naposteltavaa on tarjolla paljon vaihtoehdoksi. Eikä aina edes tarvitse olla laihduttaja, kun voi valita kevyemmän vaihtoehdon elokuvan tai illanistujaisten seuraksi. Mikä sitten on kevyttä? Mustikka, viinirypäleet, soijapavut, raaka manteli, vihreät oliivit, suolakurkku ja kirsikat, eipä taida kuulostaa kovin herkulliselta äkkiä ajateltuna. Kupillinen popcornia tai sellerinvarsi, jota dippailee maapähkinävoihin.

Kevyttä naposteltavaa ja herkullista

Jos etsit terveellisiä naposteltavia, tulee ensimmäisenä tietysti mieleen porkkana. Ne ovat makeita jo sinällään, mutta niistä saa myös makoisia, jos vaivaudut tekemään jonkin hauskan dippikastikkeen kevyestä kermaviilistä. Porkkanat on helppo kuoria ja paloitella sopivan kokoisiksi. Siitä saa myös tarpeellista kuitua suolistolle. Toinen hyvä vaihtoehto on tietenkin vesimeloni, joka vie janon mennessään, koska se on todella nestepitoinen. Tämä herkku sopii hyvin myös salaattiin.

Pensasmustikka on myös tavallista mustikkaa vähän isompi, mutta myös jonkin verran makeampi. Niillä voi herkutella. Ainoa huono puoli on näissä korkea hinta ja se, että talvella on tarjolla vain ulkomaisia vaihtoehtoja. Kirsikka tai minitomaatit ovat kokonsa puolesta täydellinen valinta illanistujaisiin tai leffoja katsellessa. Niitä ei tarvitse millään lailla edes pilkkoa, kun ne ovat jo suuhun sopivia sellaisenaan.

Terveellisiä naposteltavia pienellä vaivalla

Kevyttä naposteltavaa kaipaavalle on edelleen tarjolla hauskoja yllätyksiä. Miltä kuulostaa kikherneet paahdettuna? Saattaa aluksi tuntua siltä, että niitä ei missään nimessä, mutta näille herkulle löytyy suhteellisen paljon ohjeita maustamisesta ja valmistamisesta. Tämä on todellinen proteiinien ja kuitujen lähde, joten siinä saa kaksi kärpästä samalla iskulla. Herneet ovat myös yllättävän täyttäviä. Kikherneiden paahtaminen on nopeaa, joten siihen ei paljon aikaa tarvitse kuluttaa.

Joskus kuitenkin on halu saada jotakin pientä, suolaista ja kevyttä naposteltavaa. Ainakin isommista marketeista löytyy esimerkiksi ruissipsejä. Ne ovat terveellisempi vaihtoehto perunalastuille. Muita vaihtoehtoja ovat tattarista tehdyt, gluteenittomat sipsit. Näiden seuraksi voi tehdä helpon tahnan avokadosta, joka on huomattavasti kevyempi vaihtoehto kuin yksikään tuorejuusto.

Terveellistä pientä tarjottavaa itse tehden

Jos sinulla on taito hyppysissä, voit tehdä jotakin pieniä leivonnaisia illanistujaisiin. Niiden ei tarvitse olla ohjeiltaan vaikeita, vaan ne perustuvat siihen, että ne ovat joko vähäkalorisia tai muuten terveellisiä. Näiden tekeminen vaatii hiukan enemmän vaivaa kuin pelkkien kasvisten tai marjojen esille laitto. Siinä, kun odottelet, että muffinssit paistuvat, niin voi pikaisesti piipahtaa katsomassa, mitä live kasino tarjoilee. Onko ruletti vai blackjack enemmän sinun makuusi vai ehkä monopoly?

Kevyet muffinssit syntyvät käden käänteessä esimerkiksi omenapohjaisena, jolloin käytät taikinaan raastetta, omenatuoremehua ja omenasosetta. Monet ohjeet ovat nopeita, jolloin kuivat aineet sekoitetaan ja sen jälkeen lisätään raasteet, tuoremehu, sose sekä öljy ja kananmuna. Näiden paistamiseen menee vain 15 minuuttia ja 25 minuuttia, jos ne on kooltaan isompia. Taikinan tekee 15 minuutissa.

Kevyttä naposteltavaa matkalle

Jos matkailet, niin usein tulee mietittyä, mitä voi ottaa mukaan koneeseen ja mitä laittaa ruumaan. Käsimatkatavarat lentokoneessa on mietittävä tarkoin eikä nykyisin enää kovin paljon tavaroita edes sallita matkustamon puolelle. Jos haluat jotakin hyvää naposteltavaa koneeseen, voi ostaa turvatarkastuksen jälkeen joko jonkin herkullisen patukan tai jopa hedelmäsalaatin. Molemmat ovat mainio vaihtoehto pidemmällä lennolla.

Riippuu paljon lennon pituudesta, mitä sinne tarvitsee mukaan. Yleensä aikuinen pärjää ilman eväitä kolmen tunnin lennon, mutta lapsille napostelu voi olla mukavaa ajankulua. Tosin lennolla voi olla jotakin pientä syötävää tarjolla, niiden terveellisyydestä tosin voi olla montaa eri mieltä.

Kevyttä naposteltavaa on siis helppo tehdä vihanneksista ja marjoista. Sipsejä on myös tarjolla kevyempinä versioina, kun ruissipsit jo mainittiin. Isommissa marketeissa on yleensä paremmat valikoimat ja voi löytyä varsin mielenkiintoisia vaihtoehtoja illanistujaisiin. Kaikkea kannattaa rohkeasti kokeilla eikä se pieni leipominenkaan ole poissuljettu mahdollisuus. Tarjottavan ratkaisee aina se, ketä ole kutsunut ja millaiset mielihalut vieraillasi on.

Post Author: